"Kasta loss"-gänget utanför Varvet. Från vänster: Kryddan Peterson, regissör Sven Holm, Marika Kajo och Renée Jonsson. Sittandes Pontus Weibull. Saknas på bilden gör Anna Bromée. Foto: Markus Celander

Flexibla artister kastar loss under Hamnfestivalen

Nystartade Flexalong sjösätter intensiv halvtimmesrevy i Varvet

LIMHAMN.

Under sommarens hamnfestival i Limhamn debuterar nystartade föreningen Flexalong med egenskrivna revyn ”Kasta loss”. ”Det blir halvtimmesföreställningar späckade med sånger och sketcher”, säger skådespelaren Renée Jonsson.

Av
Markus Celander

I materialet till ”Kasta loss” finns nya nummer som är specialskrivna för Limhamn, berättar Renée Jonsson.

– Vi sjunger till exempel om fina platser och vad man kan göra där – ta en laxburgare på fiskrökeriet eller en pizza på Mastios, man kan…

– Man kan titta på silona, inflikar Kryddan Peterson dystert och nickar mot de övergivna grå jättarna som syns genom fönstret på andra sidan hamnbassängen.

"Jag kan vara myran i din stack, på din nagel kan jag va ditt lack", sjunger Renée Jonsson, uppbackad av övriga ensemblen. Foto: Markus Celander

Ensemblen sitter inne på Varvet i fiskehamnen och spånar idéer och pratar igenom numren. Det är här inne de ska uppträda under Hamnfestivalen.

Den gamla före detta skeppshandeln ägs numera av bröderna Mats och Clas Elofsson. Mats är med i ”Kasta loss” som en av tre musiker, påpekar Renée Jonsson.

– Vi trivs väldigt bra och det är kul att jobba med bröderna. Och det ska bli kul att spela här under Hamnfestivalen med allt folk i rörelse.

Namnet på föreställningen, ”Kasta loss”, är passande då det blir den första produktion som den nystartade föreningen Flexalong presenterar. Föreningen är en idé som Renée Jonsson haft under flera år – hon har medverkat i flera olika revyer genom åren och tanken med Flexalong är att blåsa liv i gamla revytraditioner i Skåne.

– Och namnet Flexalong har också en anledning, nämligen att vi ska vara flexibla och kunna uppträda i olika konstellationer, format och sammanhang, förklarar hon.

Nästa premiär för Flexalong blir i slutet av augusti, då de ger ”Skam på torra Lund” under Lund Comedy Festival.

Hamnfestivalen i Limhamn pågår 25–28 juli.

”Kasta loss” spelas i Varvet (Limhamns gamla skeppshandel), Strandgatan 23, tre gånger varje dag – på torsdag och fredag klockan 19, 20 och 21 och på lördag och söndag klockan 15, 16 och 17.

Medverkande: Renée Jonsson, Marika Kajo, Kryddan Peterson, Anna Bromée och Pontus Weibull. Regi: Sven Holm. Musik: Mats Elofssons orkester.

Servering kommer att finnas. Biljetter: Kulturcentralen.

Publicerad 18 June 2019 14:01