MC-förarens flykt slutade i arresten.

MC-förarens flykt slutade i arresten. Foto: PRIVAT

Flera skadade efter mc-förares vansinnesfärd

En motorcyklist välte när han försökte fly – flera fordon kontrollerade

MALMÖ.

Polisen skulle kontrollera ett antal motorcyklar vid Triangeln efter en vådlig färd, men en av dem bestämde sig för att försöka smita. "Han saknade körkort och skadade ett par vittnen", berättar Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Av
ANDERS G BERGQUIST och ANDREAS HOLM

Det var vid 18.30-tiden på tisdagen som flera motorcyklar körde i hög fart genom Malmö centrum. Ett flertal bilar sattes in för att kontrollera dem.

– Jag blev vittne till när de stoppades utanför Latinskolan och höll på att bli påkörd när han smet från polisen. Polisbilen höll på att krocka med mcn som var några decimeter från oss, det kunde gått riktigt illa, berättar en person som passerade Latinskolan vid tillfället.

Det var ett helt gäng, men bara en av dem smet. En piketbuss körde fram och blockerade korsningen Amiralsgatan och Drottninggatan. En civil bil ställde sig bakom och svängde efter när mc-föraren smet.

– En patrull såg hur tio mc-förare körde längs Bergsgatan och bestämde sig för att kontrollera förarna. Då avvek en av förarna som körde rejält vårdlöst mot bland annat rött, korsade heldragen linje och körde in i både en buss och personbil, säger Nils Norling.

Ett stort antal personer blev vittnen till jakten som slutade med att den flyende motorcyklisten välte utanför Triangeln. Föraren, en man född 1991, greps, men fördes senare till sjukhus för observation efter att han klagat på smärtor.

– Två fotgängare ska ha skadats i samband med färden där de enligt uppgift fått lindrigare sårskador. Bussen och bilen ska även skadats av motorcykeln.

Ingen av de andra förarna försökte fly och den man som gjorde det misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, vållande av kroppsskada, smitning från trafikolycksplats och olovlig körning.

Publicerad 18 June 2019 00:00