Nya cykelbanan på Systerbrunnsvägen.

Nya cykelbanan på Systerbrunnsvägen. Foto: Marie Irgens

Cykelbanans galna slut: "Komplett livsfarligt"

Tillfällig förbättring på gång

ELINELUND.

Nyligen öppnades en ny cykelbana på Systerbrunnsvägen. Bra, om det inte vore för att den snyggt och prydligt mynnar ut i en parkerad bil, menar Marie Irgens. "Komplett livsfarligt", säger hon.

Av
Markus Celander

Själv cyklar trebarnsmamman Marie Irgens ofta i området. Hon bor alldeles intill. Hon höjde på ögonbrynen, för att uttrycka det milt, när hon kom cyklandes på Systerbrunnsvägen. Cykelbanan mynnade ut i – en parkerad bil.

– Den slutar rakt in i en parkeringsplats med privata p-fickor. Jag har felanmält det till fastighets- och gatukontoret, och fick svaret att detta är tillfälligt och att Systerbrunnsvägen ska byggas om under 2020.

Galenskap, menar Marie Irgens, att göra cykelbanan så där och sedan jobba vidare med den någon gång under nästa år.

– Komplett livsfarligt. Tänk en förälder med barn som kommer där i en lådcykel med elmotor i 25 knyck en mörk morgon eller kväll i november. Det här bör åtgärdas genast, de kan leda om cykelbanan till sidan om parkeringsplatsen.

I ett mejl till Lokaltidningen Limhamn skriver Erik Lennström, projektledare på fastighets- och gatukontoret, att de ska ordna med en tillfällig förbättring inom kort, tills etapp 2 av den nya cykelbanan anläggs under nästa år: "Med tanke på den låga trafikmängden tror vi att det kan fungera bra med att cykelbanan mynnar ut i villagatan i stället”.

Publicerad 18 June 2019 09:30