Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen.

Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. Foto. Ritzau Scanpix/ Johan Nilsson

Man död efter skjutning – träffades med flera skott

Ingen misstänkt i nuläget

MALMÖ. Den man i 30-årsåldern som i natt skadades i samband med en skjutning i centrala Malmö har avlidit. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Mannens anhöriga är underrättade.

– Sedvanliga utredningsåtgärder vidtas. Det har varit teknisk undersökning och vi har gjort vittnesförhör, säger Lars Lindwall vakthavande befäl i polisregion Syd, till Kvällsposten.

Det var strax efter midnatt som polis larmades till Triangeln i Malmö med anledning av en skjutning. Utanför ett parkeringsgarage hittades en person skadad.

Den skjutne, en man i 30-årsåldern, ska ha träffats med flera skott. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet. Polisens arbete i ärendet fortsätter under dagen.

– I samband med skottlossningen ska flera bilar ha lämnat platsen och polisen är mycket intresserad av vittnesuppgifter i samband med detta, uppger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

En förundersökning och mord alternativt dråp har inletts.

Publicerad 06 June 2019 06:33