Kvarteret Spiran.

Kvarteret Spiran. Foto: Google Maps

Högsta förvaltningsdomstolen prövar inte hemlöshetsboende

M: "Hela processen har varit fel från början och ett vansinnigt sätt att slösa bort Malmöbornas pengar helt i onödan"

LIMHAMN.

Högsta förvaltningsdomstolen prövar inte Malmö stads överklagan av kammarrättens dom gällande det planerade boendet för hemlösa i kvarteret Spiran i Limhamn. "Det är en seger för oss som försökt ta ansvar för skattebetalarnas pengar, för Limhamnsborna och för Malmös hemlösa som slipper klumpas ihop i ett kategoriboende konstruerat för segregation", säger Helena Nanne (M), vice ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

Av
Markus Celander

Lokaltidningen Limhamn har tidigare skrivit om Malmö stads avtal med fastighetsägaren Skånska Strand om att bygga ett helt bostadsområde på Annetorps industriområde för hemlösa.

Avtalet överklagades och underkändes i både förvaltningsrätten och kammarrätten för att det ansågs bryta mot lagen om offentlig upphandling, LOU.

S och L-styret i arbetsmarknads- och socialnämnden menar dock att det så kallade hyresundantaget ska gälla i ärendet och beslutade vid ett extrainsatt nämndsmöte den 15 april att – med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet – överklaga kammarrättens dom.

Nu meddelar alltså Högsta förvaltningsdomstolen att det inte blir någon prövning.

– Hela processen har varit fel från början och ett vansinnigt sätt att slösa bort Malmöbornas pengar, helt i onödan, säger Helena Nanne.

Lokaltidningen Limhamn söker Sedat Arif (S) ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden för en kommentar.

Publicerad 05 June 2019 15:57