Ett stort antal fåglar har hittats döda i Rönneholmsparken.

Ett stort antal fåglar har hittats döda i Rönneholmsparken. Foto: Fågelskydd Spillepeng

Stort antal fåglar döda: "Misstänker förgiftning"

16 döda fåglar på en vecka

MALMÖ. Ett stort antal fåglar har hittats döda i Rönneholmsparken. Under förra veckan hittades totalt 15 vuxna fåglar döda i parken, och Kenneth Bengtsson på Fågelskydd Spillepeng misstänker någon slags förgiftning. ”Vi har fått flera samtal om förgiftning av hundar i parken. Fåglarna kan ha tagit del av giftet”, säger Kenneth Bengtsson.

Av
Cesar Fältskär

I Rönneholmsparken har totalt 13 kajor och tre råkor hittats döda. Efter att föreningen Fågelskydd Spillepeng uppmärksammade detta på sin Facebook-sida kom flera samtal in som berättade om fler döda fåglar. Dödsorsaken är fortfarande oklar.

– Vi har hittat en lite mer färsk död fågel som vi skickar in SVA för analys. Svaret kommer ta ett par veckor, och i nuläget misstänker vi någon slags förgiftning, säger Kenneth Bengtsson.

Föreningen har kontaktat Malmö stad om problemet, och har på Facebook informerat allmänheten. Dödsfallen är inte normala enligt Kenneth Bengtsson.

– 15 av de 16 fåglarna är vuxna individer. 16 döda individer inom en vecka är inte normalt. Vi uppmanar allmänheten att ha ögonen öppna. Att förgifta djur är konstigt, men det finns ju också konstiga människor.

Publicerad 03 June 2019 00:00