Två män, bland annat en 45-åring från sydöstra Europa, åtalas för grovt narkotikabrott efter att de enligt tingsrätten

Två män, bland annat en 45-åring från sydöstra Europa, åtalas för grovt narkotikabrott efter att de enligt tingsrätten "gemensamt och i samförstånd" transporerat två väskor fulla med narkotikaklassade tabletter. Foto: Tullverket

Stoppades med "medicin" – hade närmare 40 000 tramadoltabletter i väska

Två män åtalas för grovt narkotikabrott

MALMÖ.

De två männen från sydöstra Europa greps på bar gärning med väskor fulla med narkotika. Nu åtalas de i Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott.

Av
Andreas Holm

Det var den 11 februari tidigare i år som tulltjänstemän såg hur en 29-årig man klev ombord på ett X2000-tåg på Malmö Central med destination Stockholm. Han ska där ha satt ner en väska och sedan gått av tåget. Han greps och togs med till Tullverkets lokaler.

I samband med detta stoppades en 45-årig man med en väska i närheten av tåget som uppträdde misstänkt. Han ska vid en kontroll visat en tågbiljett i ett annat namn och påstod sig ha "medicin" i väskan. Vid en närmare kontroll hittades 82 685 narkotikaklassade tabletter i männens väskor, varav 38 510 packats i 45-åringens väska.

Den yngre mannen, som ska ha ställt ifrån sig en väska med tramadol, klonazepam och alprazolamtabletter hävdar att han är oskyldig. Han pekas ut av vittnen och övervakningsbilder som visar när han bland annat köper tågbiljetter till Stockholm på Malmö C. Något som mannen förnekar.

45-åringen erkänner däremot och berättar i förhör att väskan skulle transporteras till en adress i Stockholm. För besväret skulle mannen få 1 000 euro. På frågan om vem som anlitat honom, eller vem som narkotikan skulle levereras till svara mannen att han "inte kan uttala sig om på grund av min familjs säkerhet."

Förutom förhörsuppgifter finns även övervaknignsfilmer som visar hur männen transporterar väskorna från ett hotell i Malmö och bär omkring dessa på Malmö tågcentral. Båda åtalas nu för grovt narkotikabrott.

Några av de tabletter som skulle transporteras till Stockholm.

Några av de tabletter som skulle transporteras till Stockholm. Foto: Tullverket

Publicerad 24 May 2019 06:00