Mötesplats ReTuren återinvigs.

Mötesplats ReTuren återinvigs. Foto: Malmö stad

Mötesplats ReTuren återinvigd

Kvartersnära återbrukscentral åter på plats

MALMÖ. Mötesplatsen ReTuren har flyttat in i nya lokaler på Lindängsplan 2.

ReTuren är en kvartersnära återbrukscentral och mötesplats. Här kan Malmöbor lämna olika typer av avfall men också prylar som inte längre används, delta i kreativa workshops och träffa andra över en kopp kaffe. I samband med återinvigningen utvidgas verksamheten och kaféet har öppet som tidigare. I lokalerna finns både verkstad och workshoprum.

– I vår verkstad kan boende komma och mecka med sina saker. Kanske är din cykel trasig eller så har du en stol du vill klä om. Vill du lära dig mer om hållbar livsstil kan du anmäla dig till en workshop. I anslutning till verkstaden finns ett rum för workshops där du lär dig minska ditt ekologiska fotavtryck och återskapa det du har, säger Sadiye Altundal, utvecklingssamordnare på ReTuren, i ett pressmeddelande.

Det finns möjlighet att lämna allt från farligt avfall, grovavfall, elektronik till att lämna eller hämta saker och kläder där. Mötesplatsen håller öppet måndag– onsdag klockan 9–16, torsdag klockan 9–18. Lunchstängt samtliga dagar klockan 12–13. Kaféverksamheten håller öppet måndag–fredag klockan 9–14.

Publicerad 23 April 2019 00:00