Mannen stal värdefulla smycken, bland annat ett pärlhalsband värt omkring 60 000 kronor. Han glömde sina kryckor och en cykel vid bostaden. Kort efter inbrottet greps han av polis och åtals nu för grov stöld.

Mannen stal värdefulla smycken, bland annat ett pärlhalsband värt omkring 60 000 kronor. Han glömde sina kryckor och en cykel vid bostaden. Kort efter inbrottet greps han av polis och åtals nu för grov stöld. Foto: Polisen

Tjuv stal smycken för en kvarts miljon – glömde kvar sina kryckor

Man i 35-årsåldern åtalas för inbrott i både bostad och en bil

MALMÖ. Genom att krossa en ruta med en sten kunde mannen i 35-årsåldern ta sig in i bostaden. Där stal han smycken och andra värdesaker till ett värde på omkring en kvarts miljon kronor. Nu åtalas mannen i Malmö tingsrätt.

Av
Andreas Holm

En plånbok, bankkort och smycken stals vid inbrottet. Bland annat försvann en förlovningsring i guld och med diamanter till ett värde av 60 000 kronor, ett pärlhalsband värderat till 58 000 och örhänge värda närmare 30 000 kronor.

Inbrottet skedde på morgonen den 16 mars tidigare i år i ett radhus i stadsdelen Kirseberg i östra Malmö. Mannen i 35-årsåldern, ska ha tillsammans med en kompis han inte velat namnge, krossat en ruta till en altandörr för att sedan ta sig in och leta igenom bostaden som ägs av en kvinna och en man i 60-årsåldern.

Kvinnan hade varit ute och rastat hunden när hon kom hem och såg att dörren var öppen och ljud hördes inifrån huset. Det låg även en stor mängd gods utslängt på gatan. Hon larmade polis som inom loppet av en timme kunde gripa mannen i ett trapphus några kvarter bort från radhuset. Den åtalade ska även ha skadat ett ben och gick på kryckor vid tillfället. Kryckorna och en cykel glömde mannen kvar vid radhuset, vilket har underlättat polisens arbete att koppla honom till brottet.

Mannen misstänks även för bilinbrott vid Beijers park på Kirseberg. Vid en husrannsakan i hans bostad hittades en stor mängd gods, bland annat smycken och en läsplatta från radhuset och andra saker från bilinbrottet. 35-åringen erkänner inbrottet i radhuset, men kan varken erkänna eller förneka något bilinbrott på grund av minnesluckor, enligt åtalet.

Nu åtalas mannen för grov stöld och stöld. Både bil- och radhusägaren yrkar på skadestånd, liksom även försäkringsbolag för förlorat gods och reparationskostnader. Totalt uppgår skadeståndskraven på över 10 000 kronor.

Publicerad 15 April 2019 06:00