Personal från nationella bombskyddet undersöker en port vid Nobeltorget i centrala Malmö efter en explosion natten till måndagen. Enligt initiala uppgifter skall en person skadats vid händelsen.

Personal från nationella bombskyddet undersöker en port vid Nobeltorget i centrala Malmö efter en explosion natten till måndagen. Enligt initiala uppgifter skall en person skadats vid händelsen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Flicka skadad efter explosion – garageport sprängdes bort

Fördes till sjukhus med skärskador

MALMÖ. En ung flicka har förts till sjukhus efter en explosion vid ett flerfamiljshus i centrala Malmö.

Av
Andreas Holm

Flera fönster krossades efter att en detonation utlöstes utanför en garageport vid Nobeltorget vid 2-tiden natten mot måndag.

En flicka i tonåren fördes till sjukhus med skärskador efter att ett fönster krossats in till hennes sovrum.

– En av dem skadades lindrigt och fördes till sjukhus i ambulans för att få vård, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid polisen till TT.

Polisens nationella bombstyrka och flera patruller ryckte ut till området. Sydsvenskan rapporter att fler personer ska ha förts till sjukhus men det är oklart om det handlar om fysiskt skadade eller chockade personer.

– Det är ingen jag kan bekräfta. De uppgifter vi har är att endast flickan i 12-årsåldern förts till sjukhus, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Polisen stängde av Nobelvägen i riktning mot Södervärn under pågående tekniskt utredningsarbete. Vägen öppnades igen vid 7-tiden men kring brottsplatsen är det fortfarande avspärrat.

– Vi arbetar fortfarande på platsen och vet i nuläget inte vad som orsakat detonationen, säger Calle Persson.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och vållande till kroppsskada. Ingen person är ännu misstänkt eller gripen.

Finns det någon hotbild mot boende eller företag i byggnaden?

– Inte som vi känner till. Däremot pratar vi om ett flerfamiljshus med fyra våningar, flera boende och affärslokaler. Vi arbetar just nu med att förhöra boende och vittne för att skapa en bild varför explosionen inträffade.

Hur fortsätter arbetet under dagen?

– Med brottsplatsundersökning och fler förhör. Förhoppningsvis är det någon som inte bara hört smällen utan även sett något.

Har du sett något? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Publicerad 15 April 2019 07:15