Polis på plats efter att en kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i Beijers park.

Polis på plats efter att en kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i Beijers park. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Polisen om överfallen: "Finns de som vet vilka det är"

Ännu ingen gripen

MALMÖ. Ingen är ännu gripen för mordförsöket på en kvinna i Beijers park och rånet mot en taxichaufför några timmar senare. Polisen är dock säker på en sak: "Vi är övertygade om att det finns de som vet vilka det är", säger presstalespersonen Nils Norling.

Lokaltidningen kunde nyligen rapportera att mordförsöket på en kvinna i Beijers park av allt att döma var ett rånförsök som gick överstyr.

Gärningsmännen, två unga män, är troligen samma personer som rånade en taxichaufför i området senare under natten.

– Vi ser ett samband mellan de här ärendena när det gäller signalement, tillvägagångssätt, tid och geografisk plats, har kammaråklagare Magnus Pettersson tidigare sagt.

Mordförsöket skedde den 5 mars. Kvinnan skadades allvarligt men är utom livsfara. Några timmar senare rånades en taxichaufför på Segerparksgatan, endast ett par hundra meter från där kvinnan blev överfallen.

Polisen har hållit förhör med vittnen, däribland en kvinna som var ute med hunden vid tidpunkten för mordförsöket.

Men det finns antagligen ytterligare personer som vet betydligt mer.

– Vi är övertygade om att det finns de som vet vilka det är. Vi vill att de ska träda fram, säger Nils Norling.

Publicerad 21 March 2019 00:00