Bilen kort efter att den blivit beskjuten och krockat.

Bilen kort efter att den blivit beskjuten och krockat. Foto: Läsarbild/Mostphotos.com

Ung man åtalas för uppmärksammat bilmord

”Det var en ren avrättning”

MALMÖ. Hösten 2016 sköts en man till döds i sin bil på Censorsgatan i stadsdelen Gullviksborg i Malmö. I bilen satt tre personer till som skottskadades. Nu åtalas en 21-årig man misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Av
Elisaveta Gräsbeck

Det var en kväll i september som bilen körde in på en vändzon och krockade med en sten. I bilen satt en 19-årig man och tre personer i 20-årsåldern. Jagandes efter bilen kom flera mopeder. Flera skott från automatvapen och pistoler avlossades direkt mot bilen. 19-åringen dödades och bilens tre andra passagerare skadades allvarligt.

– Det var en ren avrättning, det var extremt hänsynslöst. Den mördade mannen satt på främre passagerarsätet. Ytterligare två personer blev allvarligt skadade, säger åklagare Neela Frisell till Kvällsposten.

När skottlossningen ägde rum vid 18-tiden befann sig dessutom flera familjer i området och utsattes för livsfara när de riskerade att träffas av kulor från skotten.

Flera personer har varit misstänkta för inblandning i skjutningen och suttit häktade. Alla utom 21-åringen är nu avskrivna.

– Det har varit en svårarbetad polisutredning, flera hundra personer har hörts men bara ett fåtal har pratat med polisen, säger Neela Frisell till Kvällsposten.

Nedan ser du en video tagen av en privatperson sekunderna efter skottlossningen:

Publicerad 20 March 2019 00:00