Polis på plats efter att en kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i Beijers park.

Polis på plats efter att en kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i Beijers park. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Åklagaren släpper nya uppgifter om mordförsöket i parken

Mordförsök och taxirån hör troligtvis ihop

MALMÖ. Mordförsöket på en kvinna i Beijers park i Malmö var av allt att döma ett rånförsök som gick överstyr. Gärningsmännen är troligen samma personer som rånade en taxichaufför i området senare under natten.

Det är kammaråklagare Magnus Pettersson som väljer att gå ut med de nya uppgifterna kring överfallet i parken. Enligt uppgift är signalmentet på gärninsmännen samstämmigt i båda fallen.

– Vi ser ett samband mellan de här ärendena när det gäller signalement, tillvägagångssätt, tid och geografisk plats, säger kammaråklagare Magnus Pettersson i ett pressmeddelande.

Det var på morgonen den 5 mars som kvinnan knivskars när hon var på väg genom Beijers park. Kvinnan fördes till sjukhus där det konstaterades att hon hade allvarliga skador.

Under natten mellan den 5 och 6 mars rånades en taxichaufför på Segerparksgatan, endast ett par hundra meter från där kvinnan blev överfallen.

Polisen gick tidigt ut och efterlyste en kvinna med hund som kan ha blivit vittne till mordförsöket i parken. Dagen därpå hörde kvinnan av sig och har nu blivit hörd av polisen.

Ingen är ännu gripen. Men åklagaren tror på att brotten kommer att klaras upp.

– Det finns konkreta uppslag som vi arbetar med och vi har goda förhoppningar om att få klarhet i detta, säger Magnus Pettersson.

Publicerad 15 March 2019 00:00