Enkvinna i 60-årsåldern skadaes allvarligt efter att ha blivit överfallen av två män i Beijers park i Malmö på tisdagsmorgonen. Kort efter efterlyste polisen en äldre kvinna som kan ha blivit vittne till händelsen. Hon har nu tagit kontakt med polisen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Enkvinna i 60-årsåldern skadaes allvarligt efter att ha blivit överfallen av två män i Beijers park i Malmö på tisdagsmorgonen. Kort efter efterlyste polisen en äldre kvinna som kan ha blivit vittne till händelsen. Hon har nu tagit kontakt med polisen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Polisen efterlyste hundägare: "Tack vare er fick vi kontakt"

Kvinna med hund vittne till knivattack i park

MALMÖ.

Lokaltidningen skrev igår om polisens efterlysning av en äldre kvinna med hund som befann sig i Beijers park samma morgon som en kvinna blev attackerad och knivskuren. Nu har kvinnan hört av sig till polisen.

Av
Andreas Holm

– Tack vare er spridning fick vi kontakt med kvinnan. Vi har hållit förhör med henne men vad som framkommit där är inget som jag kan uttala mig om i nuläget, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Det var i tisdags som en kvinna i 60-årsåldern attackerades av två män med kniv. Hon skadades allvarligt, men inte livshotande.

– Hon har fått sticksskador på övre delen av kroppen och på benen, berättade Hans Lippens vid polisens ledningscentral kort efter händelsen.

Efter överfallet beslutade ledningen på närliggande Bulltoftaskolan att hålla eleverna inomhus.

Under onsdagen efterlyste polisen en kvinna med hund som befunnit sig i Beijers park vid tidpunkten då kvinnan knivskars.

Samma dag kontaktade kvinnan polisen.

– Vi har fått mer information men vädjar till allmänheten om mer hjälp. Vi är fortsatt intresserade av andra iakttagelser som gjorts i parken under tisdagsmorgonen, säger Nils Norling.

Natten till onsdagen blev en taxichaufför rånad på en mindre summa pengar under knivhot alldeles i närheten av Beijers park.

– Det är för tidigt att uttala sig om det finns några kopplingar mellan händelserna, men det är absolut någonting vi kommer att titta närmare på.

Publicerad 07 March 2019 12:16