Pamela Hay i BK Olympics.

Pamela Hay i BK Olympics. Foto: Pressbild.

Pamela finalist som eldsjäl inom fotbollen

Har lyckats få fart på tjejfotbollen på Lindängen

MALMÖ.

Pamela Hay, BK Olympic, har lyckats få fart på tjejfotbollen på Lindängen. Hon är nu en av finalisterna i Sverige Uniteds utnämning av fotbollens eldsjälar som på olika sätt bidrar i arbetet med integration och inkludering genom fotbollen.

”Pamela har ett stort fotbollsintresse och har själv spelat fotboll. Sedan drygt ett år tillbaka har detta lett henne till ett nytt engagemang. BK Olympic verkar i Lindängen, ett bostadsområde i Malmö med flera utmaningar. Det saknas i princip aktiviteter för tjejer i området. Trots det har föreningen haft svårt att locka flickor till sin verksamhet. Tillsammans med föreningens ungdomsansvarige har Pamela lyckats få fart på tjejfotbollen. Upp till fem dagar i veckan deltar hon på de olika lagens träningar. Genom Pamelas närvaro får de en kvinnlig förebild och någon att anförtro sig till”. Så lyder Sverige Uniteds motivering till varför Pamela Hay är en av elva finalister till Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden.

Stipendierna delas ut för tredje gången till fotbollens eldsjälar, som förenar ungdomar med olika bakgrund på fotbollsplanen och leder till integration i vardagen. Förutom att stötta och uppmärksamma eldsjälar hoppas Sverige United att dessa eldsjälars gärningar ska inspirera andra att engagera sig för att förvandla främlingar till lagkamrater.

Stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden omfattar totalt 100 000 kronor.

Publicerad 27 February 2019 13:54