På Malmö stadions övervakningsfilm syns hur mannen kastar en flaska mot fotografen och hur den träffar henne i huvudet (infälld bild).

På Malmö stadions övervakningsfilm syns hur mannen kastar en flaska mot fotografen och hur den träffar henne i huvudet (infälld bild). Foto: Polisen

Kastade flaska mot sportfotograf: "Gjorde djävligt ont"

Trots tillträdesförbud gick mannen på match – åtalas för misshandel

MALMÖ.

Mannen trotsade förbudet och tog sig in på Malmö stadion trots att han nekats tillträde till Malmö FF:s fotbollsmatcher. Under matchen kastade han en flaska som träffade en fotograf. Nu åtalas han för misshandel.

Av
Andreas Holm

Det var den 23 augusti förra året som 28-åringen togs sig in till Malmö FF:s match mot FC Midtjylland i kvalet till Europa League. Under matchen ska han ha kastat en halvfull petflaska ner mot innerplanen. Den träffade en fotograf som skulle ta bilder på klacken. Hon träffades i huvudet vilket orsakade smärta, rodnad och svullnad.

– Det var en hård smäll och gjorde djävligt ont, säger fotografen i förhör.

Mannen kunde omgående identifieras via övervakningsfilm av både polis och MFF.

– Han är avstängd och får inte gå på våra matcher, säger MFF:s säkerhetsansvarige i ett förhör.

Tidigare i år beslöt Malmö åklagarkammare att mannen skulle nekas tillträde eller vistas på idrottsanläggningar då det anordnas fotbollsmatcher i Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen och i landskamp- och europacupsammanhang. Detta efter att han trots en avstängning från MFF:s matcher tog sin in på Malmö stadion den 23 augusti. 28-åringen har tidigare dömts till dagsböter för framkallande av fara för annan efter att ha kastat en brinnande bengal mot en folksamling efter en fotbollsmatch i Göteborg.

Mannen åtalas nu vid Malmö tingsrätt för misshandel och även för brott mot ordningslagen då han kastat in flaskan mot spelplanen, ett område som enligt åtalstämningen "är avsett för idrottsutövning eller plats som gränsar till ovan område dit allmänheten inte har tillträde. Han nekar till brott och hävdar att han inte kastat någon flaska.

Publicerad 31 January 2019 06:00