Caroline Hollander sadlar om och öppnar en butik för second hand för barn.

Caroline Hollander sadlar om och öppnar en butik för second hand för barn. Foto: Privat

Carolina öppnar en renodlad second handbutik för barnkläder

MALMÖ.

Carolina Hollander köper gärna begagnade barnkläder, men saknade ett renodlat ställe för det. Så hon gjorde slag i saken och öppnade en sådan butik som hon själv hade saknat.

Den 1 december öppnar Kiddo mitt i köpcentret Mittmöllan. Det är en butik med secondhand enbart för barn upp till sex år.

– Jag öppnar den butik som jag har saknat. Jag ville ha ett bra och smidigt sätt att handla begagnade kläder, som är fina och bra, på. Jag har gått och grubblat på det här länge och så kom jag på att jag tror så mycket på den här idén att jag startar en butik, säger Carolina Hollander.

Hon gillar själv att handla begagnade barnkläder.

– Det finns bara fördelar med det, de är billigare, utan kemikalier och det är bra för miljön att handla begagnat. Det finns så mycket fint, eftersom barnkläder sällan hinner slitas ut

Det går även att lämna in sina begagnade barnkläder på Kiddo, som säljs på kommission.

– Som förälder vill man hitta bra och fina begagnade kläder, men man vill också kunna lämna in kläder. Barn växer ur sina kläder för jämnan och de samlas lätt på hög. Jag stylar upp och gör de kläder som lämnas in och gör dem fina., säger Carolina Hollander.

Butiken fokuserar på kläder, men det kommer även att finnas skor och leksaker. Till att börja med håller Kiddo öppet torsdag till lördag. I februari utökas öppettiderna.

-

Publicerad 26 November 2018 11:16