Foto: Pressbild

Slut med att sätta in kontanter i Limhamn

LIMHAMN.

Nu försvinner insättningsautomaten från Limhamn. Detta, samt tidigare förändringar som kraftig hyreshöjning för bankfack och kortare öppettider, gör att läsare kontaktat Lokaltidningen Limhamn och undrat om SEB-kontoret på Järnvägsgatan ska stängas.

Av
Markus Celander

SEB-kontoret i Limhamn har sagt upp avtalet med Bankomat AB, som ansvarar för insättningsautomaten, berättar Jenny Danielsson, kommunikationsansvarig på Bankomat AB.

– Insättningsautomaten ska stängas. Vi har inget exakt datum, men preliminärt under vecka 46. Närmaste insättningsautomat blir Mobilia, men det är ju en bit ifrån. Vi arbetar på att sätta upp en ny insättningsautomat på Emporia, säger hon.

Varför inte i Limhamn?

– Vi söker främst efter gallerier eller köpcenter, en trygg, upplyst inomhusmiljö med mycket folk i rörelse.

Om SEB i Limhamn inte sagt upp avtalet med er, hade ni ändå tagit bort automaten i Limhamn?

– Nej, troligtvis inte.

I ett mejl från SEB:s pressavdelning till Lokaltidningen Limhamn meddelar banken att de avslutat avtalet med Bankomat AB avseende insättningsautomat eftersom den använts i liten omfattning. "Vi vet också att Bankomat AB har diskussioner om att hitta nya mer centrala platser för in- och uttagsautomater där kundflödet är större."

Några planer på att stänga Limhamnskontoret finns inte, och avseende bankfack så efterfrågas dessa allt mindre – i snitt är i dagsläget endast 50 procent av SEB:s bankfack i Sverige uthyrda. Orsaken är digitaliseringen. "Utvecklingen är densamma hos våra konkurrenter", skriver banken.

Fotnot. Insättningsautomaten i Limhamn har varit en extratjänst som SEB erbjudit sina kunder, och som även kunnat utnyttjas av andra bankers kunder. Ingen av bankerna i Limhamn har kontanthantering över disk.

Publicerad 14 October 2018 03:30