Anna Lind Lewin, Pilot Dryck, Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine, Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter och Titti Qvarnström på Folk, Mat & Möten, laddar för den skånska dryckesmässan.

Anna Lind Lewin, Pilot Dryck, Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine, Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter och Titti Qvarnström på Folk, Mat & Möten, laddar för den skånska dryckesmässan. Foto: Torbjörn Lagerwall.

Dryckesmässa ska visa bredden av lokala producenter

MALMÖ.

Den 24 november samlas 50-talet lokala producenter på mässan Skånska drycker för att visa den rekordartade utvecklingen i dryckesbranschen.

– Det bubblar verkligen i Skåne just nu. Vi har samlat alla de mest ambitiösa intressanta producenterna – som kommer att bjuda på det bästa av det som odlas och produceras här i regionen. Att satsa på enbart skånska drycker på en mässa är unikt, säger kocken Titti Qvarnström i ett pressmeddelande.

Platsen för Mässan blir nystartade Folk, Mat & Möten och restaurang Mat, som drivs av Titti Qvarnström. Mässan vill visa på bredden och potentialen, och där är alkoholfritt lika intressant som alkoholhaltiga drycker, vilket går att avläsa av konsumtionen. Utställarna producerar allt från vin, öl, cider, destillat, must, kombucha och läsk. Förmiddagen riktar sig till branschfolk och innehåller djupdykningar i olika dryckesslag ledda av experter. Från klockan 13 är det öppet för allmänheten.

Publicerad 17 September 2018 15:08