Limhamnsvägen en tidig tisdagseftermiddag.

Limhamnsvägen en tidig tisdagseftermiddag. Foto: Åse-Marie Nilsson

"Framkomligheten på Limhamnsvägen är en katastrof"

LIMHAMN. Framkomligheten på Limhamnsvägen under rusningstid är en katastrof, menar Sten Mardell. Stillastående bussar leder till bilköer, som spyr ut avgaser. Han har därför lämnat ett medborgarförslag på Malmöinitiativet om att det ska byggas inbuktade filer för bussarna vid hållplatserna.

– Det finns två tillfartsleder till Limhamn: Annetorpsleden och Limhamnsvägen. Det borde vara bekant för politiker och trafikplanerare att Limhamn är dramatiskt utbyggt och då måste man även ta hänsyn till att trafiken kan och ska flyta, och inte som i dag endast försvåra framkomligheten., säger han.

Framkomligheten på Limhamnsvägen är värst på morgnar och eftermiddagar/ kvällar, menar han.

– Vid varje busshållplats bildas en svans av stillastående bilar som måste vänta på att bussen återigen ska bli klar att köra. Trafiken står helt still, ibland i båda riktningarna, och bilarna spyr ut sina avgaser. Ingen vågar köra förbi. Också för att man inte vet när bussen svänger ut utan att använda blinkers, vilket inte är ovanligt, säger han.

Han föreslår i ett medborgarförslag att bussarna får en lätt inbuktad fil att stanna vid så att trafiken kan flyta. Att istället ta bussen och lämna bilen hemma är inget alternativ för Sten Mardell, som bland annat lider av ryggont.

– Antingen studsar bussarna upp på fartguppen eller så tvärnitar de innan dem. Min fru tog tidigare busen till jobbet, men har slutat med det eftersom hon fick en sådan huvudvärk av busschaufförernas ryckiga körning.

Fotnot. Medborgarförslaget finns på Malmöinitiativet på Malmö stads hemsida. Om förslaget får fler än 100 röster tas det upp i berörd nämnd.

Publicerad 12 August 2018 00:00