Hannah Harvigsson har artistnamnet Hanutten.

Hannah Harvigsson har artistnamnet Hanutten. Foto: Privat

Hanutten gör en ny djupdykning i känslor

Hallå där

Hannah Harvigsson, med artistnamnet Hanutten, berätta om din nya singel.

– Den släpps i slutet av maj. Den heter ”Inte din skuld” och handlar om skuld och skam. Det är den första låten av tre, som blir som en liten berättelse. De andra två handlar om att våga vara den man är trots motgångar samt om att klara sig själv när man inte får något stöd.

Vad har du för tankar kring skuld och skam?

– Jag tror att det är en väldigt vanlig känsla, men det är något som vi pratar för lite om. Det är en tung känsla, som man lätt lägger på sig själv.

Du är ständigt utlämnande om ditt eget liv. Hur känns det?

– För mig är det självklart. Jag hoppas att sättet som jag gör det på bidrar till att toleransen för ett större känsloutrymme växer. Det är ju faktiskt så att alla har känslor.

Hur brukar folk reagera på dina framträdanden?

– Positivt. De flesta tycker att det som jag gör är viktigt. Jag kanske inte förflyttar berg, men någon hörnsten här och där. Man måste börja någonstans.

Vad gör du mer?

– Jag arbetar som konstnärlig projektledare för ett treårigt, arvsfondsfinansierat projekt, ”Säg det – sen gör det”, där vi jobbar kring känsloliv, psykisk ohälsa och kreativitet. Jag har tagit initiativ till det, ABF som är projektägare och bland andra konstnärer arbetar i projektet. Det handlar om att utmana sitt känsloliv och använda sina känslor kreativt. Hur rör sig oro? Vilken färg har sorg? Hur låter depression? Just nu letar vi personer till känslointervjuer, intresserade kan anmäla sig på vår Facebooksida.

Publicerad 16 May 2018 00:00