Italienaren Manuel Chiacchiararellis flyttade från Danmark till Sverige för naturens skull.

Italienaren Manuel Chiacchiararellis flyttade från Danmark till Sverige för naturens skull. Foto: Åse-Marie Nilsson

Han vandrar 350 mil genom Italien

KIRSEBERG.

Om några veckor påbörjar Manuel Chiacchiararelli en 350 mil lång vandring, helt ensam, i de italienska bergen under 120 dagar. Vandringen är ett resultat av en livskris men också något som han har drömt om att göra i 20 år.

Den 14 maj startar svensk-italienaren Manuel Chiacchiararellis långa vandring i Alperna och Appennini i Settfrati, 15 mil söder om Rom.

– Jag valde den här platsen för att jag ofta åkte dit som ung. Naturen där är helt otrolig. Det finns till och med en chans att jag får syn på björn och varg där.

Han började vandra redan som treåring, och har vandrat mycket sedan dess, men aldrig den här sträckan. Inte många andra har gjort det heller, vad han känner till är det bara en person före honom. Därför är det väldigt svårt att få fram information.

– Jag måste veta var vatten, mat och sovskydd finns, men det är svårt att få fram information. Jag tittar på Google maps bland annat.

För det mesta kommer han att sova ute i det fria, men ibland blir det övernattningar på ”bed& breakfast”- ställen.

– För att tvätta mig, ladda min utrustning och kommunicera med min familj. Jag har en dotter på snart två år hemma och det är jätteviktigt för mig att kunna hålla kontakten med henne och min sambo.

Han kommer att sakna sin dotter mycket, men det är på ett sätt för hennes skull som han gör vandringen.

– Det här har jag drömt om att göra sedan jag var ung, men jag har aldrig haft tid för att jag har jobbat. Jag vill visa min dotter att man kan förverkliga sina drömmar, att allt är möjligt, och att det viktigaste är att hitta glädje i livet.

Förra året vantrivdes Manuel Chiacchiararelli på sitt jobb, vilket ledde till att han blev deprimerad.

– Jag var otroligt stressad och kunde inte sova. Jag var inget roligt sällskap för min familj. Till slut fick jag en panikångestattack och efter det beslutade jag mig för att säga upp mig

Packningen innehåller bland annat en systemkamera och två stora linser.

– Packningen är tyngre än vanligt, men jag älskar naturen och djur och skulle ångra mig jättemycket om jag såg en björn utan att ha en kamera med mig.

Kommer du att känna dig ensam?

– Ja , jag tror det. Men jag kommer att ångra mig om jag inte gör det. Jag hoppas också att det här kan var ett steg att hitta vad jag ska syssla med. Jag är författare och fotograf och kanske kan det här resultera i böcker. En om vandringen och kanske en om livet livet för att inspirera andra att hitta sin egen väg i livet.

Fotnot. Det går att följa Manuel Chiacchiararellis förberedelser och vandring på Facebooksidan inerro.land och hemsidan www.wanderingitalia.it

Publicerad 27 April 2018 10:04