Frida Enebro.

Frida Enebro. Foto: Åsa Sellberg

Då är det dags för feministisk marknad

Hallå där!

Frida Enebro, marknadsgeneral för den feministiska marknaden FEM wknd, som hålls på Mitt Möllan, den 10 mars.

Av
Per Ingridz

Berätta om den feministiska marknaden, vad kommer den att innehålla?

– I dagsläget har vi 45 marknadsdeltagare, men det är inte för sent att anmäla sig, så vi hoppas det blir ännu fler. Deltagarna säljer allt från tidskrifter med kvinnohistoria (Historiskan) till blomkrukor med bröst på (Betuttad). Förutom marknadsborden får vi även fint författarbesök av Arlene Stridh som kommer och läser högt ur antologin "Det heliga jävla moderskapet", samt Magic Frigren som läser högt ur sin bok "Transformationen". Dessutom blir det hemlig musikunderhållning.

Marknaden hålls på Mitt Möllan, berätta om er relation till gallerian.

– Jag har själv varit med som marknadsdeltagare på Mitt Möllans jul- och vårmarknader i flera år och det är så roligt, plus att de drar alltid mycket folk. När vi kontaktade dem och sa att vi ville hålla en feministisk marknad där tyckte de att det var den bästa idén de hört på länge, så det är vi väldigt glada för. Det är jättebra lokaler och förutsättningar.

Varför tycker ni att en feministisk marknad behövs?

– Andra städer håller stora feministiska marknader och det märks att det finns en stor efterfrågan på feministiska produkter, gärna handgjorda. Vi tyckte att Malmö inte skulle vara sämre och dessutom är det fint när vi kan lyfta fram lokala (och tillresta) småskaliga hantverkare som är helt fantastiskt duktiga!

Fotnot. För mer information om marknaden, som anordnas Feministisk festival, se FEM wknd på Facebook.

Publicerad 05 March 2018 13:11