Lokaltidningens medarbetare bevakade den allra första tryckningen av Akhbar Skåne; Rana Abdallah Razuki, Maria Kellgren Attariani, Kotada Ab Yonus, Agnetha Westberg och Elisabeth Dernehed.

Lokaltidningens medarbetare bevakade den allra första tryckningen av Akhbar Skåne; Rana Abdallah Razuki, Maria Kellgren Attariani, Kotada Ab Yonus, Agnetha Westberg och Elisabeth Dernehed.

"Vi skriver historia i dag"

Lokaltidningens första tidning på arabiska ett faktum

Den 24 januari 2013 skriver vi historia. Sveriges första lokaltidning på arabiska är ett faktum: Akhbar Skåne!
Tidningen kommer ut en gång i månaden och i ett första skede fokuserar vi på Malmö. På dig som läsare och på annonsörerna som bor i Malmö med omnejd.

Varför en lokaltidning på arabiska? Malmö beskrivs som en mångkulturell stad och dess slogan är ”Mångfald, möten, möjligheter”. Här talas drygt 100 olika språk och fler än 150 nationaliteter finns representerade. Därför är det en självklarhet för oss att ta steget, att också producera en tidning på ett annat språk än svenska.

Detta dels för att uppmärksamma hittills relativt osynliga annonsörer – arabisktalande och arabiskläsande affärsidkare – och dels för att redaktionellt skriva om och för läsare som har arabiska som hemspråk.

Varför arabiska? Svaret är enkelt: 80 procent av alla tolkningsärenden i Malmö sker på arabiska.

Varför inte svenska? Vi tror på integration och vill bidra till den. Och jo, vi menar att alla som bor i Sverige ska lära sig att tala och skriva svenska. Men det hindrar ju inte att flerspråkiga läser tidningar på andra språk.

För att tidningen hela tiden ska bli bättre och innehålla just det som du vill läsa, är det viktigt att du hör av dig och berättar för oss vad du tycker. Tveka inte, tipsa oss om intressanta händelser och personer. Vi skriver för dig – och ja, väldigt gärna om dig! På bilden ser du Akhbar Skånes duktiga medarbetare, Rana, Kotada och Maria. I länkad artikeln finner du kontaktuppgifter till både redaktionen och annonsavdelningen.

Redan för en vecka sedan när det var deadline för Akhbar Skåne kunde vi konstatera att tidningen är en annonssuccé. Nu är vår förhoppning att du, kära läsare, uppskattar vårt initiativ. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete.

Bästa hälsningar,

Lotta Wahlqvist                                         Sayed Khatib
Ansvarig utgivare                                      Redaktionell rådgivare


Publicerad 23 January 2013 18:09