David Ekerot.

David Ekerot. Foto: Pressbild

Välmeriterad tränare tar över tennisakademi

David Ekerot ny huvudansvarig för Swedish Tennis Academy

MALMÖ.

En erfaren 49-åring är ny huvudansvarig för Swedish Tennis Academy, som drivs av Malmöklubben Fair Play TK. ”Detta är en utmaning som jag verkligen ser fram emot och jag är mycket motiverad att ägna all min tid till det jag brinner för mest – att hjälpa ambitiösa tävlingsspelare, säger David Ekerot.

Av
Markus Celander

David Ekerot är certifierad ATP-tränare och professional coach (RPT) och kommer närmast från jobbet som chefstränare i Lomma-Bjärreds TK. Han har även varit tränare i Helsingborgs TK och i Malmö Bellevue TK, där han var både chefstränare och klubbchef, och innan dess flera år utomlands i USA, Italien och Indien.

Som junior var han Sverigeetta, han nådde semifinal i inofficiella VM för 14-åringar i Orlando och tog lagguld i EM för 16-åringar. Under collegetiden blev han två gånger universitetsmästare i USA för lag och som proffs vann han två dubbeltitlar på ATP-touren och var som högst rankad 52:a i världen i dubbel.

Janne Immonen, klubbchef i Fair Play TK, säger i ett pressmeddelande att de är mycket nöjda med att ha knutit David Ekerot till sig.

– Davids samlade erfarenhet och utbildning som tränare och spelare är synnerligen imponerande och vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete med spelarutveckling i fokus.

David Ekerot börjar sitt nya jobb i Swedish Tennis Academy i juni 2020, men redan från och med januari kommer han att vara verksam där i mindre skala.

Swedish Tennis Academy är ett Fair Play TK-initiativ för att skapa en bättre plattform för elitsatsningar och ett bättre kunskapsutbyte mellan tennisklubbar och på så sätt förbättra förutsättningarna för spelare att kunna satsa på sin tennis på ett seriöst och målmedvetet sätt.

Publicerad 19 December 2019 10:31