Beskuren målning av Sven Hugo Persson.

Beskuren målning av Sven Hugo Persson. Foto: Sven Hugo Persson

Kulturmångsysslare visar sitt sommarskåne i Limhamn

LIMHAMN.

Litteraturvetaren, dramaturgen, kulturjournalisten, författaren, översättaren, programled... äh, där får det räcka... Sven Hugo Persson, han målar hur som helst tavlor också. Några av dessa kan ses i Limhamn under några veckor i början på 2020.

Av
Markus Celander

Sven Hugo Persson, 71, har gjort en väldig massa genom åren. Han har skrivit texter och översättningar till musikaler, revyer, operor och tevekomedier som "Lorry" och "Reuter och Skoog" och han har ofta hörts och setts i kulturprogram i radio och teve, bland annat som programledare för Filmkrönikan i början av 1990-talet.

Men de senaste 20 åren har Sven Hugo Perssons målande tagit allt mer fart, med flera utställningar som följd – och nu är det alltså Limhamns konstförenings tur att arrangera en utställning med hans verk.

Många av Sven Hugos målningar som visas i Limhamn har skånska naturmotiv, till exempel från Skanör-Falsterbo, där han bor under sommarhalvåret. Andra halvan bor han i Stockholm.

Vernissage på Limhamns konsthall 25 januari klockan 12–16. Utställningen visas fram till och med 16 februari. Limhamns konsthall har öppet lördagar och söndagar klockan 12–16. Fri entré.

Publicerad 19 December 2019 15:10