Rå Epok blir Reko Sushi & Bowls.

Rå Epok blir Reko Sushi & Bowls. Foto: Åse-Marie Nilsson

Ny sushirestaurang när Rå Epok försvinner

Reko Sushi & Bowls satsar på miljömärkt

Av
Fredrik Magnusson

LUND/MALMÖ. Krögarparet Daniel Joannou och Magnus Wallin, som tidigare drivit sushirestaurangen Rå Epok, satsar på nytt och drar nu igång Reko Sushi & Bowls. Det blir Sveriges första sushirestauranger som uteslutande serverar miljömärkta arter på menyn. Miljömärkningen som restaurangen kommer att anmvända sig av är MSC-märkningen och ASC-märkningen.

– När vi beslutade oss för att avveckla Rå Epok hade vi flera alternativ. Att det blev denna väg känns helrätt och att kunna erbjuda våra trogna och lojala kunder ett nytt hållbart och ännu bättre sushialternativ är en fantastisk stolthet och något vi är mycket nöjda över. En större satsning på bowls öppnar även upp för en ny kundkrets som vi ser fram emot att stifta bekantskap med. Med dessa ord välkomnar vi nya och gamla kunder in i en ny sushiera byggd på hållbarhet, miljömedvetenhet och fantastisk god sushi i olika format, säger Daniel Joannou och Magnus Wallin på restaurangens hemsida.

Öppningsdatumet är satt till den 2 januari 2020.

De nya restaurangen kommer att ta över driften av verksamheterna där Rå Epok tidigare har huserat, det vill säga på Klostergatan i Lund, på Pålsjögatan i Helsingborg, på Vaktgatan i Ängelholm och på Sergels väg i Malmö.

Publicerad 17 December 2019 08:37