Samtliga spelare Dösjöbro IF:s damlag har lämnat truppen.

Samtliga spelare Dösjöbro IF:s damlag har lämnat truppen. Arkivfoto: John Nordh

Dösjöbro IF:s damlag länsat på spelare

"Laget är en del av hela byn"

DÖSJEBRO.

Malmö FF:s satsning på ett damlag kan innebära slutet för Dösjöbro IF:s damlag. MFF har hämtat hela 13 spelare från division 1-laget och resten har lämnat truppen.

Av
John Nordh

Dösjöbro IF:s damlag gjorde en stark säsong i division 1, som Lokaltidningen tidigare har skrivit om. Laget vann hela serien och fick kvala till Elitettan där Mölndalslaget Jitex BK till slut blev för svåra.

Nu står det klart att inga av spelarna från kvalspelet kommer att finnas kvar nästa säsong. Hela spelartruppen har nämligen lämnat klubben, skriver Radiosporten.

Anledningen är att Malmö FF har hämtat 13 av spelarna från Dösjöbro IF till sitt nystartade damlag som går in i division 4 kommande säsong. Resterande spelare har sökt sig till andra klubbar. Sedan tidigare har dessutom Dösjöbro IF:s tränare Fredrik Jahnfors lämnat – för just MFF.

– Det är ju bittert. Vårt damlag är en stor del, inte bara av vår klubb, utan en del av hela byn, säger Magnus Westin, senioransvarig för Dösjöbro IF, till Radiosporten.

Magnus Westin är noga med att poängtera att klubben inte är besviken på någon enskild spelare eller tränare.

– Det som har hänt har hänt och det påverkar oss otroligt mycket. Vi trodde kanske någonstans att det skulle bli fyra eller fem spelare som skulle lämna, säger han till Radiosporten och berättar att klubben nu för diskussioner med Malmö FF.

– Jag har förklarat vår situation och sagt att det här drabbar oss väldigt hårt. Jag har sagt att vi behöver hjälp för att rädda vårt damlag och att vi behöver stöd från Malmö. Vi diskuterar olika möjligheter men det är inget som är klart ännu.

Publicerad 17 December 2019 09:29