Alla är välkomna, det är bara att dyka upp på julafton.

Alla är välkomna, det är bara att dyka upp på julafton. Foto: Pressbild

Stor julfest för alla: "Med extra fokus på barnfamiljer och barn"

Jalla Jalla en jul för alla brukar locka 1 000 personer

MALMÖ.

Även i år firas Jalla jalla en jul för alla på Moriskan. Det är en julfest som varar hela julafton, med bland annat skönsång av Rickard Söderberg, ansiktsmålning, julbord och förstås julklappsutdelning.

– Vi vänder oss till alla, med extra fokus på barnfamiljer och barn eftersom julen mest är barnens högtid, säger Marielle Sterner på arrangören Cool Minds.

– Traditionellt har vänt oss till hemlösa och människor i utsatthet, det kan vara ekonomisk eller social utsatthet, att man inte har någon att fira jul med. Det är en stor blandning av människor. Några kommer för att de är trötta på den kommersiella hetsen under julen.

Det bjuds på aktiviteter för både barn och vuxna.

Det bjuds på aktiviteter för både barn och vuxna. Foto: Pressbild

Julfesten startar klockan 10 på julafton och håller sedan på till klockan 20. Allt är kostnadsfritt och det är bara att dyka upp. Julfesten brukar locka omkring 1 000 personer. Det bjuds på aktiviteter för både barn och vuxna.

– I år kommer Rickard Söderberg. Att man kan spela VR är nytt för i år. Det är en varm och inkluderande stämning. Den delen tycker vi själva är den viktigaste med julen, att fira ihop med andra och känna en gemenskap, säger Marielle Sterner.

Allt är kostnadsfritt.

Allt är kostnadsfritt. Foto: Pressbild

Det blir även julmat och julklappar. Allmänheten kan skänka så väl pengar som julklappar till festen. På Cool Minds hemsida finns det en detaljerad lista på vilka julklappar som gäller.

– Vi vill dela ut så rättvist som möjligt och behöver då ett visst antal saker. Allt ska vara nytt, för att hemlösa är så vana vid att få begagnade grejor och vill att de ska få något som är deras eget. Tidigare hade vi inte den regeln och fick då in en massa saker av väldigt blandad kvalitet. Undantaget från regeln är leksaker till barn, som kan vara begagnade, om de är i bra skick, säger Marielle Sterner.

Julklappar kan lämnas in på Cool Minds i Folkets park fram till den 22 december.

Programmet

Lekhörnan är öppen hela dagen och här man bland annat kan pyssla, stöpa ljus, spela VR, få en ansiktsmålning eller besöka tomten.

Skönhetsavdelningen är öppen klockan 10–18 och här kan man få håret, naglarna eller sminket fixat.

Mat och fika serveras hela dagen.

Klockan 10: Dörrarna öppnas

11.30–12: Richard Söderberg sjunger allsång

12–16:Jullunch

13–13.30: Mitch Hiller uppträder

14–14.30: Bingo

14 –20: Julklappsutdelning

15–16: Kalle Anka

16–20: Middag

Programmet uppdateras löpande, se Cool Minds Facebooksida.

Publicerad 12 December 2019 00:00