Caroline Edvinsson till vänster äger kliniken i Limhamn tillsammans med Miriam Höllmer till höger. I mitten Kristine Bastholm Jensen, som är anställd. Trion ser fram emot invigningen i mitten på januari. Hundarna heter Alvin och Belle.

Caroline Edvinsson till vänster äger kliniken i Limhamn tillsammans med Miriam Höllmer till höger. I mitten Kristine Bastholm Jensen, som är anställd. Trion ser fram emot invigningen i mitten på januari. Hundarna heter Alvin och Belle. Foto: Markus Celander

De förbereder för fyrbenta patienter

Vårdcentralens tidigare lokaler blir veterinärklinik

LIMHAMN.

I vårdcentralens tidigare lokaler på Järnvägsgatan 47–49 förbereds nu för nya patienter, fast fyrbenta sådana. I mitten på januari öppnar nämligen här Veterinärhuset Öresund.

Av
Markus Celander

När Lokaltidningen Limhamn besöker kliniken sågas och hamras det för fullt i lokalerna som sammanlagt utgör 800 kvadratmeter.

När dörrarna öppnas om en månads tid ska här bland annat finnas tre operationsssalar, en röntgensal, flera undersökningsrum, en butik med foder och accessoarer, ultraljud, en föreläsningssal och så väntrum, så klart, varav ett som reserveras för katter.

– Katter blir stressade av hundar. Det kan bli lite oroligt när de befinner sig i samma väntrum, förklarar Miriam Höllmer, en av tre veterinärer som ska arbeta i Veterinärhuset Öresund.

Övriga två är Kristine Bastholm Jensen och Caroline Edvinsson. Det är en erfaren och välutbildad trio. Miriam Höllmer har 14 år i branschen och är kardiolog och ultraljudsspecialist som forskat om hjärtsjukdomar hos djur. Kristine Bastholm Jensen har arbetat som veterinär i 13 år och innehar titeln diplomat i invärtes medicin – vilket är den högsta utbildningen en veterinär kan ha inom ett ämnesområde. Caroline Edvinsson är veterinär sedan 2010 och även hon har invärtes medicin som inriktning.

Numera har de flesta veterinärkliniker i Sverige köpts upp av någon av de stora kedjorna, berättar Miriam Höllmer.

– Vi vill erbjuda ett alternativ. Hos oss får djurägaren träffa samma veterinär vid varje besök, vilket skapar en personlig relation och trygghet. På de större klinikerna är det svårt att kunna erbjuda det.

Kristine Bastholm Jensen påpekar att friheten för en fristående klinik är större.

– I de stora kedjorna är verksamheten likriktad, och det krävs flera steg innan beslut kan fattas. Hos oss ligger besluten närmare och nås snabbare.

I början kommer specialister att tas in på konsultbasis, men målet är att Veterinärhuset Öresund ska antälla fler efterhand som verksamheten kommit i gång, förklarar Miriam Höllmer.

– Vi är fulla av tillförsikt. Jag driver sedan 2016 även en klinik i Lund. När jag startade där hade jag tre anställda, idag består personalen av 21 personer. Jag har även drivit kliniker i Malmö tidigare och flera av kunderna i Lund har följt med mig därifrån. Många av dem har sagt att de vill att jag öppnar i Malmö igen.

Caroline Edvinsson berättar att Veterinärhuset Öresund kommer att bli ett av få fristående alternativ i västra Malmö när de öppnar på Järnvägsgatan i mitten av januari.

– Limhamn känns perfekt. Det är en del av staden som växer och här bor många djurägare, säger hon.

Publicerad 12 December 2019 14:01