Erik Frithiof och Glenn Pålsson arrangerade Great Swedish Beer Festival.

Erik Frithiof och Glenn Pålsson arrangerade Great Swedish Beer Festival. Arkivfoto: Privat

Två Malmö-arrangemang i final

MALMÖ.

Hantverksölfestivalen Great Swedish Beer Festival och musikfestivalen Backyard Sessions är bland årets finalister till titeln Årets Eventskåning. Årets Eventskåning hyllar alla de eldsjälar som är med och lyfter Skåne som event- och mötesdestination.

Bakom Great Swedish Beer Festival finns Erik Frithiof och Glenn Pålsson, ”som redan under premiärupplagan lyckades locka 100 svenska mikrobryggerier och 5 000 besökare. Genom att kombinera festivalen med en bryggarkonferens dagen innan, arrangerad av Skånes dryckesproducenter, och med sin brinnande passion har Erik och Glenn positionerat Sverige, med Skåne som hjärtat, som en internationellt framgångsrik plats för hantverksbryggerier", lyder motiveringen.

Backyard Sessions är en två dagars musikfestival i Folkets park. Motiveringen till finalplatsen lyder bland annat: ”Alex (Esser, reds anm) är entreprenören, inspiratören, ihopkopplaren och visionären som har lyckats med att skapa en unik folkfest för alla åldrar. Backyard Sessions har vuxit enormt de senaste åren, och fler spännande satsningar är på gång med målet att sätta Malmö och Skåne på kartan som den unga, hungriga och dynamiska musikregionen.”

Årets Eventskåning tillkännages vid en ceremoni vid Moderna museet Malmö i januari. Förutom äran mottar vinnaren en prissumma på 15 000 kronor. Priset har delats ut av Event in Skåne i sju år.

Publicerad 11 December 2019 00:00