Genrebild: Mostphotos

Limhamn Hockey startar hockeygymnasium

Samarbete med skola och Malmö Redhawks sta stärka Malmö som hockeystad

LIMHAMN.

Limhamn Hockey startar hockeygymnasium höstterminen 2020. Samtidigt ska klubben även åter få i gång ett J18/20-lag. Med i satsningen är Malmö Redhawks och Malmö Fria Läroverk. "Målet är att ge tjejer och killar möjlighet att utveckla hockeyn på hemmaplan i kombination med studier", säger Limhamn Hockeys Carl Fjällman.

Av
Markus Celander

Skolan där eleverna, tjejer och killar, ska gå är Malmö Fria Läroverk på stadionområdet i Malmö. Is- och fysträning ska hållas på Limhamns ishall. Hur många elever det rör sig om är inte bestämt än, berättar Carl Fjällman, styrelseledamot i Limhamn Hockey.

– Vi får först se hur stort intresset är innan vi kan sätta den siffran. Vad gäller platser i Limhamn Hockeys J18/20 siktar vi på en trupp på 20–25 spelare, där är spelare välkomna även om de inte går på hockeygymnasiet. Precis som med hockeygymnasiet erbjuder vi platser här till både killar och tjejer.

Förutom Malmö Fria Läroverk är även Malmö Redhawks med i satsningen. Redhawks har sedan tidigare ett NIU Hockeygymnasium (Nationell idrottsutbildning), anledningen till att Redhawks är med även här är att erbjuda plats till dem som inte kommer in på deras NIU, förklarar Carl Fjällman.

– Idag får tjejer och killar från Malmö som inte kommer in på Malmö Redhawks hockeygymnasium söka sig till andra kommuner för att kombinera studier och hockey. I och med vår satsning stärker vi Malmö som hockeystad, något som även ligger i linje med Svenska Ishockeyförbundets hemmaplansmodell som nyligen lanserats.

Kortfattat är rollfördelningen att Malmö Fria Läroverk ansvarar för skolgången, klubbtillhörigheten är Limhamn Hockey och tränings- och spelupplägg sker i samarbete med Malmö Redhawks och den junior- och ungdomsansvarige där, Thomas Kollar.

– Redhawks kommer att följa spelarna och lagets utveckling. Varje spelare kommer även ha en individuell utvecklingsplan som vi alla tre kommer att jobba med, säger Carl Fjällman.

Ett informationsmöte hålls på Limhamns ishall 18 december klockan 19. Anmälan ska göras senast 16 december till hg@limhamnhockey.se.

– Där ska vi tillsammans, klubbar och skola, presentera upplägget och våra tankegångar med fokus på att ge spelare fortsatt möjlighet att utveckla hockeyn på hemmaplan i kombination med studier, säger Carl Fjällman.

Publicerad 11 December 2019 12:07