Kristin Amporo och Molly Hammar är några av de artister som hyllar Aretha Franklin.

Kristin Amporo och Molly Hammar är några av de artister som hyllar Aretha Franklin. Foto: Pressbilder

Soulens drottning hyllas med konserter

MALMÖ. Aretha Franklin hyllas i dagarna tre på Malmö live. Konserterna hålls den 26, 27 och 28 februari med bland andra Kristin Amparo, Molly Hammar, Samuel Ljungblahd och gospelkören Rejoice. Konserterna framförs i två akter och rymmer klassiska hits som Respect, Think, Say a little prayer och många fler.

– Arethas musik har funnits med mig hela mitt liv och hennes sätt att sjunga på har influerat mig mycket. Hon är en stor del till varför jag sjunger som jag gör och vågar ta min plats som kvinna och sångerska, säger Molly Hammar i ett pressmeddelande.

Mats Nileskär, programledare och journalist på P3 Soul, som träffat världsstjärnan, är också med på ett hörn. En storyline presenteras där publiken kommer Aretha lite närmare och får ta del av den tid hon levde och verkade i. Hennes artistskap utvecklades under en tid då medborgarrättsrörelsen växte fram vilket hon själv också blev en del av.

Aretha Franklin (1942 –2018) skivdebuterade redan som 14-åring och släppte 40 studioalbum under sin karriär. Hon har belönats med 18 Grammystatyetter och blivit utnämnd till den bästa sångerskan någonsin av musiktidningen Rolling Stone.

Publicerad 10 December 2019 00:00