Insändaren har varit nära att bli påkörd flera gånger.

Insändaren har varit nära att bli påkörd flera gånger. Foto: Stock Adobe

Insänt: "Finns det ingen vett och etikett kvar för cyklister?"

Ett stort problem som ingen talar högt om

INSÄNT. Äntligen var det någon som tog upp det stora problem som ingen pratar om egentligen eller högt om i Malmö, det vill säga cyklingen på trottoarer och gångbanor. Detta är ett stort problem i Malmö och verkar inte bli bättre! Är definitivt inte bara hundägare som reagerar över detta.

Vi har flyttat in till Malmö efter 15 år utanför stan, och det är definitivt inte samma cykelmanér som gäller i staden mer. Sedan maj har både jag och min man nästan blivit påkörda flera gånger, både på trottoaren samt gångbanor i parker, bland annat i Öresundsparken. Ingen verkar använda sig av sina ringklockor och varna att de kommer utan bara susar förbi en tätt inpå. Sen vi flyttade in har endast två cyklister plingat, alla andra har bara struntar i det. Finns det ingen vett och etikett kvar för cyklister!?

Hade önskat att detta uppmärksammades mer och även av andra medier, då detta kommer bara resultera i en större olycka så småningom. Och i er artikel så framgår det tydligt att ingen av de med ansvar för detta bryr sig eller prioriterar detta.

”Anonym”

Publicerad 10 December 2019 00:00