Pilarna visar att gång- och cykeltrafik från tre håll möts vid skylten.

Pilarna visar att gång- och cykeltrafik från tre håll möts vid skylten. Foto: Privat

Efter ett år spärrar reklamskylten fortfarande av halva gång- och cykelbanan

LIMHAMN.

I ett år har en reklamskylt spärrat halva gång- och cykelbanan längs Övägen. Limhamnsbon Torben Sten som engagerat sig i att få bort den undrar varför den står kvar då han redan för flera månader sedan fick besked från Malmö stad om att reklamskylten skulle flyttas inom kort.

Av
Markus Celander

För tre månader sedan skrev Lokaltidningen Limhamn om Limhamnsbon Torben Sten, som sedan februari 2019 har uppvaktat Malmö stad med anledning av en stor reklamskylt för bostadsprojektet Kajkanten. Skylten är placerad så att den spärrar av halva gång- och cykelbanan längs Övägen.

– Den har stått där sedan årsskiftet 2018/19. Jag har svårt att tänka mig att de hade placerat en reklamskylt så att den spärrade av en halv bilgata, sa Torben Sten till Lokaltidningen Limhamn då.

Skylten medför olycksrisk för fotgängare och cyklister, menar Torben Sten, som undrar varför man inte bara kan flytta på den. Efter att ha mejlat fastighets- och gatukontoret flera gånger fick han i juni svaret att "skylten hade behövts justeras senare i höst/vinter men vi tittar nu på möjlighet till tidigare justering av plats efter att vi fått in dina synpunkter".

Tre månader senare stod reklamskylten kvar, och Peter Gustafsson, enhetschef på fastighets- och gatukontoret, skrev då i ett mejl till Lokaltidningen Limhamn: ”Skylten kommer att flyttas inom kort. Processen med att handla upp entreprenör för ombyggnad av del av Övägen och Strandgatan pågår och byggstart planeras ske under hösten. Skylten planeras att flyttas innan dess."

Nu är det snart jul och reklamskylten står kvar. På Lokaltidningen Limhamns fråga om vad som ska hända mejlar Peter Gustafsson som svar att de inom kort ska stämma av när skylten kan flyttas. ”Det är en preliminär placering vilket byggherren är medveten om och också att den kommer behöva flyttas.”

Publicerad 10 December 2019 10:26