Marcus Peterson kommer att hålla i kurser och föreläsningar som riktar sig till pappor.

Marcus Peterson kommer att hålla i kurser och föreläsningar som riktar sig till pappor. Foto: Privat

Chans för blivande pappor att gå på föreläsning

MALMÖ.

Hur förändras livet när man blir pappa? Vad väntar i den den nya rollen? Från och med i början på nästa år kommer Marcus Peterson, legitimerad psykoterapeut, att hålla föreläsningar för blivande pappor på Barnmorskegruppen Öresund i Malmö, Vellinge och Trelleborg.

Från och med årsskiftet kommer Marcus Peterson, auktoriserad socionom och legitemerad psykoterapeut samarbeta med Barnmorskegruppen Öresund. Vid sex tillfällen under 2020 kommer blivande pappor få erbjudande om att höra en föreläsning om just papparollen

Varför behövs det föreläsningar som riktar sig bara till pappor?

– Man brukar ju lite slarvigt säga att pappan är lite överflödig när bäbisen kommer, att det är lättare för mamman att knyta an till barnen, att det är mamman som vet bäst. Det stämmer ju inte, men det kan ibland vara svårare för pappan att hitta sin roll, det handlar också om jämställdhet och hur parrelationen förändras när man får barn, säger Marcus Peterson som har lång erfarenhet av både par- och familjeterapi samt driver mottagningen Relationsfokus i Malmö.

Två av tillfällena kommer hållas i Trelleborg och de andra i Malmö.

– Jag kommer även hålla i pappagrupper för nyblivna pappor i ett samarbete med BVC Bambino. Dessa kommer att hållas vid cirka sex tillfällen i Malmö. Utöver detta kommer jag förmodligen även hålla i en eller två föreläsningar till båda föräldrarna, men där är platsen inte bestämd än.

Publicerad 10 December 2019 00:00