Det var en riktig folkfest när statyn invigdes.

Det var en riktig folkfest när statyn invigdes. Foto: Ritzau Scanpix

Förslag: Skicka Zlatans staty till Stockholm

"Zlatan har helt vänt staden ryggen"

MALMÖ.

Zlatan har vänt Malmö ryggen och statyn borde skickas till Stockholm. Det finns det långt bättre representanter för Malmö stad än de som väljer att sälja ut sig själva för ett aktiebolag i Stockholm, menar en Malmöbo i ett medborgarförslag.

Malmöbon skriver vidare i sitt förslag på Malmöinitiativet: ”I en tid när Malmö stad kanske mer än någonsin är behov av att dess invånare och representanter för staden står upp för Malmös goda sidor och möjligheter, är det en stor sorg och ett svek att Zlatan helt vänt staden ryggen för lite pengar på söder i Stockholm istället. Med tanke på att det inte ens har gått två månader sedan statyn avtäcktes, måste han redan då vetat att han var på väg att köpa in sig i Hammarby vilket är ett exempel på att Malmö inte finns för Zlatan längre. Förslaget är att statyn delas upp i 30 delar och skickas till Tele2Arena, alternativt att statyn skickas i sin helhet dit om detta inte är möjligt. Den har inget att göra utanför stadion i Malmö längre."

Förslaget har redan fått drygt 500 röster, vilket betyder att det kommer att tas upp av berörd nämnd i Malmö stad. Sista dag att rösta på förslaget är i februari nästa år.

Publicerad 03 December 2019 00:00