Kriminaltekniker på plats där en dörr har skadats vid en explosion vid Drottningtorget i Malmö på fredagskvällen.

Kriminaltekniker på plats där en dörr har skadats vid en explosion vid Drottningtorget i Malmö på fredagskvällen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Flera explosioner i Malmö på fredagskvällen

Nationella bombskyddet inkallat.

MALMÖ. På fredagskvällen inträffade flera explosioner i olika delar av Malmö.

Vid 22.20-tiden larmades polisen om en hög smäll från området runt Drottningtorget. På plats kunde det konstateras att något detonerat vid en port till ett flerbostadshus.

En större avspärrning upprättades och nationella bombskyddet kallades till platsen.

Klockan 03.15 inkom samtal om ytterligare en detonation, den här gången utanför ett flerbostadshus på Agnesfridsvägen i sydöstra Malmö.

"Ingen person har konstaterats skadad, dock stora skador på fasaden samt krossade rutor på fastigheter intill. Avspärrningar vid platsen, teknisk undersökning kommer utföras", skriver vakthavande befäl på polisens hemsida.

Tre män, 17, 18 och 20 år gamla, greps och anhölls för sprängningen på Agnesfridsvägen. Samtliga tre släpptes dock på fri fot ett dygn senare.

Ingen sitter för närvarande frihetsberövad i något av ärendena. Polisen rubricerar båda händelserna som allmänfarlig ödeläggelse.

Tidigare under fredagskvällen larmades polisen om en hög smäll i Limhamn, men ärendet skrevs av då patrullerna inte kunde hitta någon brottsplats.

.

Publicerad 02 November 2019 04:30