Polisen spärrar av efter att en detonation orsakat skador på en fastighet och en bil på Sofielund i Malmö tidigt på fredagsmorgonen.

Polisen spärrar av efter att en detonation orsakat skador på en fastighet och en bil på Sofielund i Malmö tidigt på fredagsmorgonen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Tre gripna efter explosion i lägenhetshus

Rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse

MALMÖ. Strax efter klockan 02 natten till fredag larmades polis och räddningstjänst till Södra Sofielund efter att flera uppringare hört av sig om en hög smäll.

Av
Sanna Hjalmarsson

Marek Stefaniak

Platsen lokaliserades snart till Rolfsgatan där polis kunde konstatera att någonting exploderat utanför ett flerbostadshus.

Enligt polisen ska både fastigheten och flera bilar som stått parkerade framför byggnaden ha kommit till skada i samband med explosionen. Dock ska ingen person ha anträffats skadad.

I närheten av brottsplatsen kontrollerades en personbil av en polispatrull. I bilen satt tre män som greps.

– Männen har anhållits. De är på sannolika skäl misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Några timmar tidigare på torsdagen sköts en man i 30-årsåldern till döds på Högaholm. Polisen ser i nuläget inte någon koppling mellan händelserna.

Flera bilar skadades i samband med detonationen.

Flera bilar skadades i samband med detonationen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Publicerad 01 November 2019 08:52