"Hemtjänsten mötte personen i anslutning till husets entré i samband med sitt besök på förmiddagen mellan klockan 10.40 och 11.00. Vi har en bra bild av alla som rört sig i området under dagen, men just den här personen har vi inte lyckats fastställa identiteten på", säger Ewa-Gun Westford Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Dubbelmordet: Vem är personen som hemtjänsten mötte i entrén?

ARLÖV. Kort innan det äldre paret mördades mötte hemtjänsten en person i entrén till huset. Nu vill polisen veta vem personen är. "Vi har en bra bild av alla som rört sig i området under dagen, men just den här personen har vi inte lyckats fastställa identiteten på", säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Under hemtjänstens besök i parets lägenhet på söndagsförmiddagen den 6 oktober var allt som vanligt. När personalen återvände till bostaden några timmar senare hittades mannen och kvinnan döda.

Mördaren tros ha slagit till någon gång mellan de två besöken. Utredarna har arbetat intensivt med att kartlägga vilka personer som har rört sig i området den aktuella dagen.

En person är dock fortfarande en gåta.

– Hemtjänsten mötte personen i anslutning till husets entré i samband med sitt besök på förmiddagen mellan klockan 10.40 och 11.00. Vi har en bra bild av alla som rört sig i området under dagen, men just den här personen har vi inte lyckats fastställa identiteten på, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen har medvetet valt att inte gå ut med signalementet på personen.

– Vi vill inte färga eventuella vittnen med detaljer om till exempel kön och ålder, förklarar Ewa-Gun Westford.

Personen är inte misstänkt, men anses högintressant i utredningen.

– Det är kanske så att man känner igen sig själv eller att någon annan sett personen. I så fall vill vi att man tar kontakt med polisen, säger Ewa-Gun Westford.

Publicerad 17 October 2019 09:03