Dags att lätta på gasen. Danska myndigheter har beslutat att tillåtta permanenta fartkontroller i Öresundsförbindelsens tunnlar.

Dags att lätta på gasen. Danska myndigheter har beslutat att tillåtta permanenta fartkontroller i Öresundsförbindelsens tunnlar. Foto: Ritzau Scanpix/Reimar Juul

Här införs permanenta fartkontroller: "Mycket höga hastigheter"

Danska myndigheter ger grönt ljus

ÖRESUND. Många kör alldeles för fort genom Öresundsförbindelsens tunnlar. Nu har danska myndigheter gett klartecken för permanenta fartkontroller på sträckan.

Hastigheten kommer att mätas med hjälp av så kallad sträckkontroll. Det innebär att alla fordons registreringsskyltar avläses vid in- och utfarten och sedan räknas medelhastigheten ut.

– Polisens hastighetskontroller på förbindelsen visar dessvärre på mycket höga hastigheter, vilket utsätter både förare och övriga bilister för allvarliga och stora faror. Därför är det mycket glädjande att vi nu är på väg att få sträckkontroll, något som vi på bron har uppmuntrat i många år, säger Caroline Ullman-Hammer, vd för Øresundsbro Konsortiet, i ett pressmeddelande.

Exakt när kontrollerna införs är ännu inte bestämt. En särskild projektgrupp har tillsatts för att arbeta med frågan.

Publicerad 08 October 2019 09:53