Anställda på företaget får vara hemma tre dagar med lön för att ta hand om djur.

Anställda på företaget får vara hemma tre dagar med lön för att ta hand om djur. Foto: Adobe stock

Här får anställda betald ledighet för att ta hand om valpar och kattungar

"Tasstid har varit oerhört uppskattat"

SKÅNE.

Fackhandeln för djur, Arken Zoo permanentar sin satsning på Tasstid. Det ger anställda tre dagars betald ledighet när de skaffar en valp, kattunge eller omplacerar en katt eller hund. Syftet är att underlätta för personalen att kombinera jobb, fritid och sitt intresse för djur.

Av
Felix Alnemark

– Tasstid har varit oerhört uppskattat på Arken Zoo och vi vill nu fortsätta att främja att våra anställda har djur. Våra anställda har ett genuint intresse och kunskap om djur och för att säkerställa den kunskapen och engagemanget är det självklart viktigt att personalen får möjligheten att lägga så mycket fokus som möjligt även på sina egna djur och ta vara på de där värdefulla första dagarna med sina nya familjemedlemmar., säger Daniel Pettersson, försäljningschef på Arken Zoo, i ett pressutskick.

Företaget tycker att det är ett viktigt beslut att skaffa valp, kattunge eller att ta emot en omplacerad hund eller katt.

– Eftersom personalen är en av våra viktigaste tillgångar så är det roligt att få hjälpa dem att få en fin start med sitt nya husdjur genom att ge dem tid att skapa samhörighet och sätta rutiner i lugn och ro de första dagarna med valpen, kattungen eller det omplacerade djuret. Det är också en ovärderlig tillgång för oss som företag att våra anställda är djurägare och att vi på så sätt kan använda deras kunskap och erfarenhet i vår dagliga verksamhet. , säger Nanna Martin-Löf, HR-direktör på Arken Zoo.

Företaget har butiker i bland annat Eslöv, Helsingborg, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Limhamn, Lund, Malmö, Trelleborg, Ystad och Ängelholm. Över 90 procent av företagets över 450 anställda har minst ett husdjur hemma.

– De första dagarna framförallt, ja de första veckorna i hundens eller kattens liv, är väldigt viktiga när man får hem den så att man får en bra relation och en bra start med sitt djur. Vi lekte mycket, började träna lite grunder och skapa en relation tillsammans, säger Josefine Bengtsson, uppfödarkoordinator på Arken Zoo.

Publicerad 21 September 2019 00:00