Sanna Nielsen ger sig ut på turné och besöker bland annat Helsingborg, Kristianstad, Växjö och Malmö.

Sanna Nielsen ger sig ut på turné och besöker bland annat Helsingborg, Kristianstad, Växjö och Malmö. Foto: Kristofer Sandberg

Hon ska visa sitt Sanna jag

Artisten Sanna Nielsen bjuder på nya sidor av sig själv

SKÅNE.

I föreställningen Mitt Sanna jag tar Sanna Nielsen ut svängarna både musikaliskt och i klädvalen. Att ge sig på att sjunga musik av artisterna hon växt upp med är en utmaning. En ny sida hon vill visa upp av sig själv är modéintresset. "Jag går från den blyga tjejen från Bromölla till att ha en fjäderklänning".

Av
Felix Alnemark

Idén och förfrågan om att göra en helt egen show presenteras för Sanna Nielsen för ett par år sedan men sångerskan själv var minst sagt skeptisk.

– Jag tänkte "jag kan inte göra en egen show och inte nu". Då måste man ha massa egna hits som Orup, skrattar Sanna Nielsen.

Men i samband med att Nielsen samarbetade med Miss Li i tv-programmet Hela Sverige skramlar kom de att prata om vad deras inspiration kommer ifrån.

Folk trodde att den enda jag lyssnade på var Celine Dion

– Jag har lyssnat på Fleetwood mac, Dionne Warwick, Burt Bacharach. Folk trodde att den enda jag lyssnade på var Celine Dion för de hade de hört i media, säger Sanna Nielsen.

En ny sida Sanna vill visa upp är sitt intresse för kläder.

En ny sida Sanna vill visa upp är sitt intresse för kläder. Foto: Kristofer Sandberg

Producenten till föreställningen tyckte att här fanns något att bygga vidare på. Hur gick Sanna från att vara en blyg och osäker tjej från en skånsk småstad till att kasta sig ut och förverkliga sin artistdröm?

– Det blev showen Mitt Sanna jag. Jag försöker förklara varför jag kommit fram till där jag är idag, säger hon.

Några egna låtar kommer blandas med musik som Sanna lyssnat på som Motownartister, Temptations och Gladys Knights.

– Det är sånt jag upptäckt själv. Mamma och pappa gillade dansband och var ute och dansade till Lotta Engbergs orkester och då följde jag också med och lärde känna den genren och låtskatten. När jag hörde någon gammal låt på radion så har jag alltid tyckt om uttryck i sångarnas röster, hur de sjunger. Jag lyssnade på Mr.Music-skivor med vännerna. Aqua var kul men jag lyssnade på Fleetwood Mac. Jag vill visa att jag har andra sidor.

Är det att gå utanför din "comfort zone" att sjunga den typen av artister eller känns det naturligt?

– Nej, det är verkligen att gå ur comfort zone. Jag har tänkt att jag kan inte gå dit, det är för stort att sjunga. Men med min lilla låtskatt och historier om min karriär som röda tråden går det.

Till föreställningen tog de hjälp av författaren Camilla Läckberg som intervjuat Sanna om hennes liv och karriär.

– Vi hade aldrig träffats tidigare men jag kände att våra historier är snarlika vi kommer från en liten ort och vet hur det är att ha framgång från en liten by och hur svårt det kan vara.

Läckbergs arbete har lett fram till föreställningens monolog.

En annan viktig del i konceptet av den nya showen är att ta med Sannas stora klädintresse som är en sida hon kanske inte visat fullt ut. Här har de försökt att ta ut svängarna.

– Jag går från den blyga tjejen från Bromölla till att ha en fjäderklänning. Jag har en gigantisk hatt som Lady Gaga och en jumpsuit i guld som glittrar som Beyonce.

Designern Dennis Bröchner från Helsingborg har saamrbetat med Sanna sedan hon programledde Melodifestivalen.

Designern Dennis Bröchner från Helsingborg har saamrbetat med Sanna sedan hon programledde Melodifestivalen. Foto: Magnus Stråberg

Tillsammans med hennes designer och creative director Dennis Bröchner från Helsingborg har de arbetat fram scenkläderna.

– Han är en stor hjälp. Jag kan vara lite osäker innan jag går på scenen. Det är som att man sätter på sig en mask på något sätt.

De träffades 2015 när Sanna var programledare Melodifestivalen och klickade direkt.

– Jag känner mig trygg i hans händer. Vi pratar visioner och hur vi uttrycker det i mina kläder. Jag lyssnar på honom och vågar ta det steget längre. Han drar det fram lite ur mig och det tycker jag är cool. Det krävs en trygghet att känna personen och jag litar på Dennis till hundra procent. Han är jätteviktig.

Mitt Sanna jag

Datum i Lokaltidningens utgivningsområde:

  • 14/9 Kristianstad
  • 28/9 Växjö
  • 5/10 Helsingborg
  • 26/10 Malmö Arena

Publicerad 09 September 2019 14:30