En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds.

En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Mördade småbarnsmamman hedras: "Det känns tomt"

Avspärrningsbanden borta

MALMÖ. Platsen där en småbarnsmamma sköts till döds på måndagen har fyllts med ljus och blommor. Många förbipasserande stannar till en stund och uttrycker sin sorg.

Redan på måndagskvällen hölls en minnesstund för den mördade kvinnan. Många människor samlades framför det gatukök där kvinnan hittades svårt skadad.

"I dag togs vår älskade i från oss. Efter denna tragedi behöver vi en plats att samlas och sörja. Tillsammans kan vi tända ljus för att minnas, hedra – och stå upp emot våldet”, skrev kvinnans vänner inför minnesstunden.

Dagen efter fortsätter människor att strömma till platsen, både vänner och främlingar.

– Det känns tomt inombords. Jag kände inte henne men tycker det är hemskt att en nybliven mamma ska behöva dö på det här sättet, säger Lena som bor i området.

Avspärrningsbanden är borta. Polisen är dock kvar i området för att höra eventuella vittnen och skapa trygghet.

– Man är van vid att det skjuts i Malmö, men det blir en helt annan sak när det kommer så nära, säger en man och tillägger:

– Jag tänker mycket på kvinnans barn som nu måste växa upp utan sin mor, det är tragiskt.

En person sitter anhållen misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. På tisdagsförmiddagen höll polisen en presskonferens (se länken nedan).

Publicerad 27 August 2019 10:04