Polisens tekniker utreder en utbrunnen bil som kan ha använts av den eller de som ligger bakom skjutningen.

Polisens tekniker utreder en utbrunnen bil som kan ha använts av den eller de som ligger bakom skjutningen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Småbarnsmamma skjuten till döds – en person gripen

Pappan kan ha varit måltavlan

MALMÖ. Under måndagsförmiddagen inkom larm om skottlossning på Ribersborg i västra Malmö. En kvinna i 30-årsåldern avled till följd av sina skador. Senare meddelade polisen att en person är gripen misstänkt för inblandning i mordet.

Larmet kom in klockan 09.58. Ett stort antal polispatruller skickades till Sergels väg, som spärrades av mellan Limhamnsvägen och Tessins väg.

– Flera skott ska ha avlossats. Vi har spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning och specialsökhund, uppgav Calle Persson vid polisens ledningscentral kort efter larmet.

Klockan 13.18 meddelade polisen att en kvinna i 30-årsåldern avlidit till följd av sina skador.

Kvinnan ska ha varit ute med sin nyfödda bebis och en man när hon träffades av skotten. Bebisen och mannen uppges vara oskadda, men fördes till sjukhus för kontroll.

Vad som ligger bakom skjutningen är ännu inte klarlagt. Men en teori är att dådet var riktat mot pappan till barnet. Mannen har tidigare dömts för delaktighet i ett grovt brott.

Vittnen uppger att de hört ett tiotal smällar och att en eller flera maskerade skyttar lämnat platsen i en bil. SVT Nyheter Skåne har publicerat en film där en maskerad person syns springa från platsen med ett skjutvapen i handen.

– Vi förhör vittnen, även de som har ringt in till oss, i hopp om att hitta gärningsmannen, säger Calle Persson.

På eftermiddagen greps en man i ärendet.

"Mannen är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott", skriver polisen på sin hemsida.

Cirka 40 minuter efter skottlossningen fick polisen samtal om en parkerad bil på Stadiongatan som brann. Bilen är av samma modell som setts lämna mordplatsen. Polisens tekniker har varit på platsen under dagen för att säkra spår.

Med anledning av det inträffade kommer polisen att ha extra närvaro i området under måndagen och kommande dagar. Vid 19.30-tiden på måndagskvällen var ett större område fortfarande avspärrat samtidigt som polisens tekniker arbetade på platsen.

Mordet väcker bestörtning. En av många som reagerar kraftigt är justitieminister Morgan Johansson (S).

"Vilka fega och avskyvärda odjur som ger sig på en nybliven mamma. Nu sätts alla tillgängliga resurser in för att gripa gärningsmännen så att de kan låsas in. De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa", skriver han på Twitter.

Den avlidna kvinnans anhöriga är underrättade.

Polis och kriminaltekniker undersöker en utbrunnen bil på Stadiongatan.

Polis och kriminaltekniker undersöker en utbrunnen bil på Stadiongatan. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

"Vi har spärrat av platsen i väntan på teknisk undersökning och specialsökhund", sa Calle Persson vid polisen kort efter larmet. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Foto: Åse-Marie Nilsson

Polisen vill inte gå in på om det finns någon misstänkt.

Polisen vill inte gå in på om det finns någon misstänkt. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Ett stort antal polispatruller är på plats.

Ett stort antal polispatruller är på plats. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Publicerad 26 August 2019 10:30