Marienlyst har anor från 1800-talet och är i dag flerfaldigt prisad.

Marienlyst har anor från 1800-talet och är i dag flerfaldigt prisad. Foto. Pressbild

Svensk spa-jätte köper strandhotell på Själland: "Har varit en dröm länge"

Blir den nionde destinationen

HELSINGÖR. Sedan ESS Group började bygga upp sitt spa-imperium för 12 år sedan, då de köpte Ystads Saltsjöbad, har mycket hänt. I dag presenterar de sin nionde destination – Danmarks stolthet strandjotellet Marienlyst i Helsingör.

”Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten på Ystad Saltsjöbad för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod", skriver vd:n Jonas Stenberg i ett pressmeddelande.

Det anrika strandhotellet, som blir kedjans nionde destination, är den första på andra sidan sundet. Hotellet har idag 227 rum, ett stort spa och flera restauranger. Anläggningen huserar dessutom en vinbar, ett brasserie och ett casino.

Tidigare i år utsågs Marienlyst till Danmarks bästa mötes- och konferensanläggning.

"Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten”, säger Jonas Stenberg.

Förutom Ystads Saltsjöbad äger ESS Group idag Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle och Bellora i Göteborg, Steam Hotel i Västerås, MJ’S Hotel i Malmö, samt gourmetboutiquehotellet Villa Strandvägen i Ystad. Till nyår slår de dessutom upp året-om-resorten Fýri i Hemsedal.

Fakta:

  • ESS Group förvärvar driften och Midstar Hotels förvärvar fastigheten.
  • Officiellt övertag är 1 oktober.
  • Marienlyst är ESS Groups 9:e hotelldestination och den första i Danmark.
  • Fyri Resort i Hemsedal Norge var ESS första utanför Sverige och öppnar nyår 2019.

Publicerad 22 August 2019 11:40