Le Croissant öppnar nya kaféer i Malmö och Helsingborg.

Le Croissant öppnar nya kaféer i Malmö och Helsingborg. Foto: Adobe Stock

Franskdoftande kafékedja nyetablerar på skånska orter

Kunderna kan köpa kärlekslås och kasta bort nyckeln

HELSINGBORG/MALMÖ.

Den franskinspirerade kafékedjan Le Croissant från Stockholm finns redan på flera skånska orter. Snart säger de "Bonjour, bienvenue!" på nya enheter i Skånes två största städer.

Av
Felix Alnemark

Gallerian Söder i Helsingborg och i foajén på ett nytt kontorskomplex vid Malmö central är platserna där Le Croissant ska öppna innan julhandeln börjar.

Nu söks franchisetagare till kaféet på Söder i Helsingborg. Sex procent av omsättningen betalas till huvudföretaget.

– Vi har funnits på närliggande orter och har velat öppna i Helsingborg. Vi har bara väntat på rätt läge, säger David Mirzajani, etableringsansvarig.

Han säger att de gärna vill öppna även på Väla där de tidigare har funnits.

Vad får man för fransk upplevelse hos er?

– Le croissant är ett franskinspirerat kafé och bistrokoncept med lika delar mat som kaffe. Skillnaden mellan oss och våra kollegor är att vi är lite matigare och jobbar lite annorlunda. Maten görs på beställning, säger David Mirzajani.

Det franska finns också i inredningen.

– Vi har försökt skapa en typ av atmosfär som är mysigare och lyxigare utan att det kostar mer. Vi har nåt som motsvarar kärleksbron där man kan köpa ett hänglås och hänga fast i ett broräcke och sedan kasta nyckeln i ett hål i soffan. Vårt golv har hämtat inspiration från tågstationen Gare du nord i Paris, säger David Mirzajani.

Publicerad 08 August 2019 11:54