Författaren stäms av sin hyresvärd på 60 000 kronor.

Författaren stäms av sin hyresvärd på 60 000 kronor. Foto: Mostphotos.com

Känd författare struntade i hyran – stäms på 60 000 kronor

Hyresvärden vill ha ersättning för hyror och renovering av lägenheten

MALMÖ.

En känd Malmöförfattare stäms av sin hyresvärd på 60 000 kronor för att ha flyttat från sin lägenhet utan att tömma och städa den – dessutom struntade han i uppsägningstiden.

Av
Mattias Grenholm

Författaren var tidigare nära att förlora sitt hyreskontrakt hos Malmös kommunala bostadsbolag MKB efter att ha slarvat med hyran. Efter förhandlingar i hyresnämnden 2017 kunde kontraktet räddas och författaren bo kvar.

Trots detta lämnade författaren sin lägenhet i slutet av förra året och slutade då att betala hyran, rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem&Hyra.

MKB menar att tre månadshyror saknas och dessutom lämnade författaren lägenheten utan att tömma den och utan att städa efter sig.

Hyresvärden MKB stämmer nu författaren i tingsrätten och kräver 60 000 kronor för uteblivna hyror, den bristfälliga städningen och för att MKB varit tvungna att byta lås till lägenhetsdörren.

Man vill även ha en extra månadshyra eftersom parkettgolvet var tvunget att slipas om och detta försenade uthyrningen till en ny hyresgäst.

Publicerad 19 July 2019 13:37