På det nystartade kaféet kan man betala med pantburkar.

På det nystartade kaféet kan man betala med pantburkar. Foto: Adobe Stock

Här kan du betala fikat med pantburkar

Nytt kafé ska göra det möjligt för fler att träffas

MALMÖ.

Det ska bli möjligt för fler att träffas och ses över en fika när Hyllie kyrka öppnar nytt kafé där man lägger stor vikt vid förmånliga priser. Bland annat kommer man att kunna betala med pantburkar.

Betala med kontanter, swish eller rentav pantburkar. Så kommer det att vara på Café Heidi som idag den 1 juli öppnar på Hyllie kyrkas innergård.

Kaféet är en del av Moment 22, en verksamhet som syftar till att hjälpa människor som har hamnat i ett så kallat "moment 22" i livet och som behöver extra stöd.

– Det är församlingsmedlemmarna som har efterfrågat en träffpunkt med fika. Så vi tänkte att vi provar och ser om det är möjligt, säger Leif Isie, diakonintendent.

Tanken är att kaféet ska kunna ge alla möjlighet att ses över en fika. Därför kommer man att ha förmånliga priser. En korv med bröd kommer framöver kosta omkring tre kronor, antingen i kontanter, i swishöverföring eller i form av tre pantburkar.

– Vi hade en grilldag när en person gav förslaget att man skulle kunna betala med pantburkar och det tyckte vi lät bra och ville prova. Det är ju dessutom bra för miljön, säger Leif Isie och fortsätter;

– Vi vill skapa möjligheter till ett socialt sammanhang. Det kan vara daglediga pensionärer eller andra som kommer hit. Vi hoppas så klart att det blir populärt.

Kaféet kommer inledningsvis att vara öppet måndagar och onsdagar mellan klockan 12 och 15.

Publicerad 01 July 2019 13:00