Polis på plats efter att en kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i Beijers park i Malmö på tisdagsmorgonen.

Polis på plats efter att en kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i Beijers park i Malmö på tisdagsmorgonen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Överfallet i parken: Polisen söker äldre kvinna med hund

Kan sitte inne på viktig information om förövarna

MALMÖ. Det är ännu oklart vad som ligger bakom tisdagens mordförsök på en kvinna i Beijers park i Malmö. Polisen söker nu en kvinna som kan sitta inne med viktiga vittnesuppgifter. "Det rör sig om en äldre kvinna med hund som befann sig i parken strax innan det hände", säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Det var vid sjutiden på måndagsmorgonen som två okända män knivhögg en kvinna i Beijers park. Kvinnan skadades allvarligt.

– Hon har fått sticksskador på övre delen av kroppen och på benen, berättade Hans Lippens vid polisens ledningscentral kort efter händelsen.

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus och hennes skadeläge uppges vara stabilt. Vad som ligger bakom attacken är ännu oklart.

– Det finns ingen gripen eller misstänkt, säger Nils Norling.

Polisen hoppas få in ytterligare vittnesuppgifter i jakten på förövarna, i synnerhet från en äldre kvinna som ska ha rastat sin hund i parken vid tidpunkten för överfallet.

– Vi hoppas att hon känner sig träffad och kontaktar polisen för att berätta vad hon har sett, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Den som har information i ärendet kan ringa polisen på telefonnummer 114 14 och be om att bli kopplad till avdelningen för grova brott.

Under natten till onsdagen blev en taxichaufför rånad under knivhot på Segevång. Brottsplatsen ligger endast några hundra meter från Beijers park där kvinnan blev överfallen.

– Vi ser inget direkt samband, säger Nils Norling.

Publicerad 06 March 2019 10:16